Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan:Amacımız, Geleceği İnşa Edecek İnsanlar Yetiştirmek
Erdoğan:Amacımız, Geleceği İnşa Edecek İnsanlar Yetiştirmek
Elektrikte Yerli ve Yenilenebilir Kaynakların Payı Artıyor
Elektrikte Yerli ve Yenilenebilir Kaynakların Payı Artıyor
Deprem Sonrası Fiyat Artışı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Yaptırım
Deprem Sonrası Fiyat Artışı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Yaptırım
Elektrikli Araç Şarj Altyapısında Yüzde 2,3’lük Artış
Elektrikli Araç Şarj Altyapısında Yüzde 2,3’lük Artış
SMA İlacına Geri Ödeme Müjdesi
SMA İlacına Geri Ödeme Müjdesi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Şubat 2017 Cumartesi - 11:27

‘Ekmek ve makarnada yanlış algı var’

Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen beslenme sempozyumunda konuşan Obezite Diyetisyenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, “Zayıflamak için ekmek veya makarnadan uzak durulması gerektiği algısı yanlış” dedi.

‘Ekmek ve makarnada yanlış algı var’

Obezite Diyetisyenliği Derneği ve Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin katkılarıyla Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından ‘Hastalıklarda Beslenme Sempozyumu: Karbonhidrat Sayımı’ sempozyumu düzenlendi. Zayıflamak için ekmek veya makarnadan uzak durulması gerektiği algısının yanlış olduğunu kaydeden Obezite Diyetisyenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, günlük olarak karbonhidrat tüketiminin yetişkin bir bireyde 130 gramın altına düşmemesi gerektiğine dikkat çekti. Şanlıer şu bilgileri paylaştı:

ANA BESİN KAYNAĞIMIZ

“Yeterli ve dengeli beslenmede karbonhidratların önemli bir yeri bulunmaktadır. Günlük enerjimizin yüzde 50-60’ını karbonhidratlardan sağlıyoruz, dolayısıyla da karbonhidratlar en çok kullandığımız besin ögesi grubudur. Karbonhidratlar içerisine ekmek, makarna, tahıl grubu, buğday unu, arpa, yulaf gibi ürünlerin hepsi bizim ana besin kaynağımız. Dolayısıyla günlük beslenme programlarımızdan makarnayı, ekmeği veya bulguru çıkaralım diye bir şey yok. Zaten biz zayıflama diyetlerimizde de mutlaka tahıl grubunu kullanıyoruz. 

ÖNEMLİ OLAN PİŞİRME TEKNİĞİ

Makarnayı her şekilde kullanabiliriz, bizim için önemli olan pişirme tekniğidir. Makarnayı etli ürünlerle tüketecekseniz ana yemek olarak veya sebzeyle birleştirerek tükettiğinizde daha sağlıklı olmuş oluyor. Hepimizin fiziksel aktivitesi, yaşı, özel durumu veya hastalıkları var burada önemli olan gereksinimiz kadar tüketmek.

 
Zor maçlar başlıyor
 
Kararlarını bakan yardımcısına ilettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Operatörler çözüm aradı
Toplu İş Makinaları Operatörler Derneği (TİMODER) ile Gazi Üniversitesi ...
'Narkolog' dönemi
Merkez il Ankara olmak üzere Türkiye’nin 11 ilinde uyuşturucuyla mücadelede ...
150 ördeğin yeni evi Moğan
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sincan ...
 
Şehit çocukları bilimle buluştu
Emniyet Genel Müdürlüğü, şehit çocukları ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde ...
3 ilçede elektrik kesintisi
Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamada, yarın Ankara’nın Keçiören, ...
Çölyak stresle ortaya çıkabilir
Çölyak hastalığının yaşamın her döneminde ortaya çıkabileceğini belirten ...
 
Umut balonları
Ankara Medicana International Hastanesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde ...
Tek karaciğerle düyaya geldiler
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan operasyonda, Akbulut ...
Her gün 450 kişiye kanser teşhisi
Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, Türkiye'de yılda ortalama ...
 
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri