Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Antalya'da Başladı
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Antalya'da Başladı
Fidan: PKK da DEAŞ Gibi Sistemden Çıkacak
Fidan: PKK da DEAŞ Gibi Sistemden Çıkacak
İstanbul'da Deprem Sonrası 15 Bin Bina İncelendi
İstanbul'da Deprem Sonrası 15 Bin Bina İncelendi
RTÜK'ten 'Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi'
RTÜK'ten 'Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi'
Trafikte Hız İhlaline Geçit Yok: 4 Ayda 2 Milyon İşlem Yapıldı
Trafikte Hız İhlaline Geçit Yok: 4 Ayda 2 Milyon İşlem Yapıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Kasım 2017 Çarşamba - 10:04

‘Kış aylarında da dondurma yenir’

Yugoslavya’da 1940’lı yıllarda başlayan dondurmacılık serüveninini, 1957 yılındaki göçle Türkiye’ye taşıyan Roko Dondurma’nın üçüncü kuşak işletmecisi Erdinç Manço, kışın da dondurma yenilebileceğini söyledi.

‘Kış aylarında da dondurma yenir’

Babası ve amcasının işletmecisi olduğu Demetevler 1. Cadde’deki ilk şubelerinde dondurma yapmayı öğrenen Manço, dededen kalma lezzetin üçüncü kuşak temsilcisi. Roko Dondurma ve Kahve adıyla 6 yıl önce Ragıp Tüzün Caddesi’ne açtığı ikinci şubede ürettiği dondurma çeşitleriyle dünyaca ünlü markaların da dikkatini çeken Manço, şöyle konuştu:
“Bizde deden başlıyor dondurmacılık. Türkiye’ye gelince de devam ediyor. Babam ve amcamla çalıştım ben de. Hep geliştirmek istedim. Onlar da geleneksel tarz üretim yaptığımız için mümkün olmadığını söylediler. Sonra ayrılıp bir süre aynı sektörde başka bir iş yaptım sektörle ilgili ve sonra buraya geçtim. Lezzet olarak çok iddialıyız. Üretimde hala geleneksele devam ediyoruz. 50-60 yıllık eski bir teknolojiyi kullanıyoruz. Yeni teknolojiler var ama bizim reçetemiz bunlara göre şekillendi yıllarca. Dedemin reçetesini, babam ve amcam geliştirdiler. Ben de teknik olarak biraz daha geliştirdim.

DÖRT MEVSİM DONDURMA

Geçen yıl dondurmaya hakim büyük markaların temsilcileri ile bir fuara katıldık. Görüşmelerimizde Türkiye’de kışın dondurma tüketilmediğini ve tüketimi artırmak için ya kamu spotu ya da reklam yapılmasını önerdik. Çünkü özellikle 40 yaş üzerinin, geçmişten gelen ‘kışın dondurma yenmez’ tarzı bir düşüncesi var. Ama şimdi kışlar, eskisi kadar soğuk değil. Yani önceden klima, ısıtma sistemleri falan olmadığından soğuk ürün tüketimi kimsenin aklına gelmiyordu. Dünyanın birçok ülkesinde geçerli olan “Dört mevsim dondurma” Türkiye için de mümkün. Bir de saleple üretilen dondurmanın buz oranı az olur. Bu nedenle dondurma boğazdan geçerken ısınır. O yüzden kış aylarında dondurma yemek düşünüldüğü gibi zararlı değil.

ANKARA’DA 4-5 NOKTA OLACAK

Yenimahalle’deki işletmemizde her sene katlanan bir müşteri kitlesine sahibiz. Ankara’nın farklı ilçelerinden dondurma yemek için Yenimahalle’ye geliyorlar. ‘Bizim semtimize niye şube açmıyorsunuz’ şeklinde sitemler oluyor. Bu durumu, şube sayısını artırarak çözeceğiz. Ankara’da dört veya beş noktada şubeleşeceğiz. Mesafesi birbirine yakın bölgelere değil, farklı noktalara yayılacağız.”

Yılın 12 ayı da 50 ilâ 100 çeşit arası dondurma çıkaran işletmede, süt alerjisi olanlar için de sütsüz meyveli dondurma yapılıyor.

 
Belediyelerde kâğıtsız dönem
 
Rusya’dan terör örgütü PYD’ye davet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burada yaşamak şımartıcıydı
Yaptığı paylaşımlarla sosyal medya fenomeni haline gelen İngiliz Büyükelçi ...
Yanan iş yerini belediye onaracak
Yenimahalle Demetevler’de önceki gün sabah saat 05.45’te çıkan yangında ...
Hafta ortası hava 0’ın altına düşecek
Ankara’da hafta sonu bulutlu hava hakimdi, aralıklarla yağışlı hava etkili oldu.
 
Çevreci başkan istiyoruz
Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Ankara Şubesi üyeleri, “Hayata kök salın, ...
3 aydır lağım akıyor
Sedat Simavi Sokak’ta kanalizasyon tıkandı, apartmanların bodrum katlarını ...
Sağlık Turizmi Türkiye için Yeni Fırsat!
Turizm & Etkinlik Yönetimi alanında faaliyet gösteren ve çeşitli destinasyon ...
 
Önlük giydi mutfağa girdi
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitede öğrenim ...
Emlakçılarda ‘Web Tapu’ dönemi
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Ankara Ticaret Odası(ATO) işbirliğinde ...
Bacada ihmâl öldürür
Ankara’da her kış, baca temizliği ihmâli yüzünden yangınlar çıkıyor, hayatlar ...
 
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri