Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan:Amacımız, Geleceği İnşa Edecek İnsanlar Yetiştirmek
Erdoğan:Amacımız, Geleceği İnşa Edecek İnsanlar Yetiştirmek
Elektrikte Yerli ve Yenilenebilir Kaynakların Payı Artıyor
Elektrikte Yerli ve Yenilenebilir Kaynakların Payı Artıyor
Deprem Sonrası Fiyat Artışı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Yaptırım
Deprem Sonrası Fiyat Artışı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Yaptırım
Elektrikli Araç Şarj Altyapısında Yüzde 2,3’lük Artış
Elektrikli Araç Şarj Altyapısında Yüzde 2,3’lük Artış
SMA İlacına Geri Ödeme Müjdesi
SMA İlacına Geri Ödeme Müjdesi
HABERLER>YEREL HABERLER
5 Ekim 2020 Pazartesi - 12:43

Türk Mutfağı seferberliği başlatın

Türkiye'nin Gastronomi Turizmi yol haritasını belirleyen, ‘’KANAAT ÖNDERLERİ KONUŞUYOR’’ temalı ‘’GASTROTALKS’’ etkinliği konuk konuşmacısı TC. Kültür Turizm Bakan Yardımcısı sn. Özgül Özkan Yavuz oldu.

Türk Mutfağı seferberliği başlatın

Pandemi koşulları önlemleri kapsamında Swiss Hotel Bosphorus’da otelde Chale restoran açık alanda gerçekleştirilen yemekli toplantıda ünlü şef Ali Ronay ve ekibinin hazırladığı muhteşem ege Mercanı & Türk Mutfağı sunumları çok beğenildi.

 

Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık gibi isimler dinleyiciler arasında idi.

 

Türk Mutfağı'nın Dünya' da Markalaşması için yapılabilecek yol haritasında önerilerini sunan sayın bakan, GTD işbirliği ve standartların önemini belirtti. Gastronomi Belgesi, GT hijyen belgesi, Gastroköy konuları masaya yatırıldı. Bakanlık çalışmaları kapsamında TGA(Turizm Geliştirme Ajansı) ile yapılabilecekleri konuşuldu.

 

Özellikle ülkemizdeki restoranlarda menülerde yemeklerimizin adının TÜRKÇE yazılması ve yurtdışında da bunun bir akım haline gelmesi için GTD nin misyon üstlenmesi gerektiğini belirten :Özkan ; bakanlık olarak GTD nin yanında olduğunu belirtti.

 

Şeflerimizin yanısıra restoranlarda kullanılması gereken ev yemekleri ve Türk ürünlerinin Dünya’ya yayılması gerekliliğini belirten Özkan,GTD nin bu konuda çabalarını desteklediklerini ve Gastronomi Turizmi konusunun bakanlık tanıtımlarında en önemli argüman olduğunu aktardı.

 

Yakın zamanda TC.Cumhurbaşkanlığı Külliye ile Türk Mutfağı yemek tarifleri kitabının da yabancı dilde Yurtdışına giden resmi heyetler ile first lady’lere takdim ediliyor olmasının öneminden bahsetti.

 

Tüm bunların yanısıra Türk Mutfağının sağlıklı beslenme konusunda çok önem arzettiğini özellikle Akdeniz Mutfağı beslenmesinin tekrar ilgi çekmesinin ülkemiz için fırsat olduğunu belirtti.

 

Gastronomik ürün üretici firmaların ve sanayicilerin Gastronomi konusunda uzun vadeli işbirliklerinin önemini aktardı.

 

Çevre ve doğa politikaları hatta sürdürülebilir Gıda politikaları için GTD ‘ye büyük iş düştüğünü aktardı.

 

Gastronomi Belgesi –GT Hijyen Belgesi ve Güvenli Turizm sertifikasyonları önemi aktarıldı.

 

İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu ve sinema sektörüne verilen destekler ,yurtdışında ülkemizin filmler ile tanıtımı detaylandırıldı.

 

 

GTD yeni üye beratları takdimi ardından, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, bakana teşekkür plaketi ve kendi kitabını hediye etti.


Hibya Haber Ajansı

 
Serebral Palsi’de ilk sinyallere dikkat
 
Atölye Modern çevrimiçi sonbaharda da sizinle
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Covid-19 kahramanlarına teşekkür sergisi
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte açtığı ...
Gönül elleri çarşısı organik pazar`da ekolojik ürünler ile yerini aldı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ekolojik Pazarı, sağlıklı hayat ...
Bursa'da tarihi dönüşüm başladı
Bursa'da 20 bin konut kentsel dönüşümle yenileniyor.
 
Gençlerin hayallerini ateşleyen Roket Yarışması’nın kazananları açıklandı
Hazar Roket Takımları üst üste iki yıldır şampiyon.
Yeni normalin ilk fuarı bir dizi önlem ile kapılarını açtı
Zayıflatan ve bronzlaştıran teknolojik ürün ve cihazlar yoğun ilgi görüyor.
Tuzla’da 250 aile daha tapusuna kavuştu
Tuzla’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 yıldır devam eden tapu sorunu çözen ...
 
Türkiye’yi bu ekip kurtaracak
Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi bünyesinde; olası deprem, göçük ve acil ...
HES’li girişler başladı
Gölbaşı Belediyesi, Ankara Valiliği tarafından bütün kamu ve kamu kuruluşlarına ...
Aşure için mutfakta buluştular
Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri aşure yapmak için mutfağa girdi.
 
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri