Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülük oranlarının düşürüleceğini ve istihdam taahhüt sürelerinin kısaltılacağını duyurdu. Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle ilgili detayları paylaştı. Deprem bölgesindeki illerde çalışma hayatına olumsuz etkileri azaltmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için politikalarını sürdürdüklerini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:
"6 Şubat depremlerinin etkilerini en aza indirgemek amacıyla uygulamalarımıza devam ediyoruz. Bu yılın sonuna kadar mesleki eğitim kurslarında ve işbaşı programlarında istihdam yükümlülük oranını azaltmayı ve istihdam taahhüt süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Aktif iş gücü piyasası programları ile istihdamımızı daha da güçlendireceğiz."
Yönetmelik değişikliği kapsamında, 2025 sonuna kadar Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mesleki eğitim kursları ve işbaşı programlarında istihdam taahhüt oranı %70'ten %30'a, istihdam süresi ise fiili kurs gününün iki katından bir katına indirildi. Ayrıca Adana, Diyarbakır, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı hariç), Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ise bu oran %70'ten %40'a düşürülürken, istihdam süresi fiili kurs gününün iki katından bir buçuk katına çekildi.